Draagdoekconsulente

Omdat het knopen van zo’n draagdoek/drager is nog niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt, leg ik je dat uit tijdens een draagconsult.
Een draagconsult duurt minimaal  anderhalf uur, en daarin leer je/jullie tenminste één draagtechniek goed te beheersen.
Bijgevoegd stuur ik je een contactformulier om samen met jou helder te krijgen wat jij/jullie  graag willen leren tijdens het consult.
Op deze manier kan ik zo goed mogelijk voldoen aan jouw wensen.
Tijdens het consult leer ik je stap voor stap hoe je de doek of andere drager het best kunt gebruiken. Ik maak daarbij gebruik van een pop zodat je je rustig op de techniek kunt richten.
Als we de knooptechniek een paar keer geoefend hebben, stappen we over naar het dragen van jullie kindje. Natuurlijk doen we dat alleen als je kind daarvoor in de stemming is. Dragen moet allereerst een prettige ervaring zijn.
Ik heb draagpoppen, dragers en doeken die we gaan gebruiken.

De voordelen nog even op een rijtje:

    • Dragen stimuleert de hechting tussen ouder en kind
    • Met draagdoek of draagzak wordt dragen comfortabel en je hebt je handen vrij
    • Geschikt vanaf de geboorte (zeker voor vaders)
    • Je kind is veel bij je en maakt actief en passief een deel uit van je (gezins) leven
    • Je kind leert zijn omgeving in vertrouwen kennen
    • Jij leert je kind en de behoeftes van je kind goed kennen
    • Je kunt wandelend met je kindje overal komen, (smalle bospaadjes, trappen op, draaideuren)
    • Je kind heeft een gezonde rechtop houding
    • Materiaal is makkelijk in onderhoud, het neemt weinig plaats in en kan zo in de wasmachine
    • Natuurlijk kan de baby ook door anderen gedragen worden

Uit ervaring weet ik: het is zó heerlijk om te doen.

Wat kun je verwachten

Voorafgaand aan het consult stuur ik je een contactformulier waarin je kunt aangeven:

  • Wat willen jullie graag leren tijdens het consult
  • Zijn er bijzonderheden waar ik rekening mee kan houden?

Ik sluit dan aan bij jullie persoonlijke situatie en kan dan een advies op maat geven.
Met daarbij de tips en de aandachtspunten die vaak niet de handleiding of op internet staan.

Kosten

Ik reken een consultprijs van 60 euro voor een persoon, uitgaande van een consult voor 1 persoon van anderhalf uur.
Een consult voor 2 partners kost 75 euro.

Duurt het langer dan komt daar 15 euro per half uur bij. Duurt het korter dan word de prijs aangepast.
Het consult vindt plaats in geboortecentrum Linde, Didamseweg 94, 6902PE Zevenaar. Gratis parkeren op het terrein, en de ingang van de praktijk is bij de garagedeuren. Je kunt zowel met de trap
als lift omhoog en er is een wachtruimte met heerlijke koffie waar ik je kom ophalen.

In bijzondere situaties is een consult aan huis mogelijk. Er worden dan reiskosten berekend van 0,50 cent per kilometer.
Je krijgt van mij een rekening die je naderhand mag overmaken.

Als je wilt mag je van mij doeken /dragers lenen om uit te proberen en die mag je na een week weer
retour brengen.

Data

Op afspraak.

Tijd

In overleg.

Contactgegevens

Het kleine begin, Jacqueline Kleinpenning
www.hetkleinebegin.nl | info@hetkleinebegin.nl

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Je baby verwennen door deze dichtbij je te houden is onmogelijk. Er zijn mensen die denken dat je je kindje verwent en afhankelijk maakt als je het regelmatig bij je draagt. Je kindje zou al vroeg moet leren om alleen te zijn. Dat druist tegen elk moedergevoel in. Het is normaal dat jij je baby (dag en nacht) wilt knuffelen, vasthouden kusjes geven en strelen. Je verwent je baby niet, je koestert. Het is normaal dat een baby huilt als hij je niet kan zien. Dat doen baby's om je naar hem toe te halen, zodat jij zijn behoeften kan vervullen. Een baby kan zichzelf niet geruststellen of troosten: daar heeft hij zijn ouders voor nodig. Je baby is negen maanden door jou gedragen en gekoesterd in je buik. Na het doorknippen van de navelstreng is de baby totaal afhankelijk van anderen, de warme beschutting van de baarmoeder maakt plaats voor een grote kille en felle wereld. Er is dan eigenlijk maar 1 plek waar je baby zich geborgen voelt: in de armen van zijn moeder. Het dragen van je baby is niet alleen gezellig voor allebei, het is een makkelijke manier om je baby te leren kennen en vertrouwen te geven. Als je kindje veel geknuffeld en aangeraakt wordt, zal het zich beter ontwikkelen op geestelijk en lichamelijk gebied.
Vaak zeggen plaatjes meer dan woorden... . De 'kikkerhouding' is de meest gunstige houding voor een pasgeboren baby. Zo heeft hij in je buik gezeten en zo zal hij zijn lichaam tegen je opkrullen als je hem optilt en tegen je aan houdt. De knietjes zijn hoog opgetrokken, tot navelhoogte. De beentjes zijn naar buiten geopend en het ruggetje is mooi bol. In deze houding heeft de baby zijn armpjes dicht tegen zich aan en kan hij zijn handjes bij zijn gezicht brengen. De draagdoek of draagzak ondersteunt het lichaam van de baby, biedt geborgenheid en de nabijheid van zijn moeder. De baby kan ontspannen en rustig worden. Tegelijkertijd wordt zijn lichaam gestimuleerd waardoor hij een goede spierspanning en evenwicht ontwikkeld.
Als je baby in de buik zit, is er een continue contact tussen moeder en baby. Na de geboorte blijft deze behoefte. Het warme geborgen plekje, de hartslag en het rustig heen en weer schommelen zorgen ervoor dat je kindje zich veilig voelt. Baby's die gedragen worden zijn rustiger en huilen minder. Het dragen van je baby bevordert het hechtingsproces. Dit wil zeggen dat dragen de band bevordert tussen jou en je baby: er is geen veiligere plek voor je baby dan dichtbij papa en/of mama zijn. Baby's die veel spugen of last hebben van krampjes hebben veel baat bij het dragen. Door het dragen (rechtop) zal je kindje minder last hebben van reflux (voeding uit de maag die omhoog komt). De warmte van jouw lichaam en de bewegingen van het lopen geven een natuurlijke massage; het zal de krampjes verminderen. Praktisch gezien heeft dragen natuurlijk ook veel voordelen. Terwijl jij je baby een geborgen plekje biedt, heb jij je handen vrij voor andere dingen. Dragen op drukke locaties of locaties waar je met een kinderwagen minder makkelijk komt, wordt ineens een stuk eenvoudiger met een draagdoek of draagzak.
Een baby los op je arm dragen is snel zwaar voor je lichaam. Het zwaartepunt ligt namelijk van je af. Je baby wiebelt en beweegt, wat het dragen van je baby vermoeiend maakt en je steeds opnieuw je evenwicht moet zoeken. Als je je baby in een draagdoek of drager op de juiste manier draagt, voelt het helemaal niet zwaar aan. Je baby zit dicht bij je. Het gewicht van je baby wordt over je lichaam verdeeld, wat het juist minder zwaar en vermoeiend maakt om je kindje bij je te hebben.
Als je op internet zoekt naar een fijne draagzak of doek, krijg je zoveel mogelijkheden en zie je door de bomen het bos niet meer. Dat is lastig en ik kan je daar heel makkelijk bij helpen. Vergelijk het met schoenen, wat bij de een namelijk fijn zit, kan bij een ander voor geen meter passen. Wil je advies op maat, kies dan voor een draagconsult. Tijdens een draagconsult kun je verschillende draagdoeken of babydragers proberen en mag je ze lenen om thuis nog een periode te testen. Dan weet je vaak wat het best bij je past. Ik zeg altijd: als je veters kunt strikken kun je ook knopen met een doek of drager. Veters leren knopen was de eerste keer ook lastig. Maar als iemand het een keer voordoet en je probeert het daarna een paar keer zelf dan leer je het snel genoeg.
Draagdoekconsulente

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen