slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Basis voor je baby

Als je zwanger bent komt er veel informatie op je af. Wat van al deze informatie is nu betrouwbaar en wat wil je graag weten?

Baby’s kunnen meer dan alleen maar slapen en huilen. Direct na de geboorte geven baby’s al met verschillende houdingen en bewegingen aan of ze iets wel/niet fijn vinden. Dat noemen we lichaamstaal.

Het kost soms tijd en moeite om die lichaamstaal te herkennen. Als de baby wordt geboren, zit er echter geen ‘handleiding’ bij en kan het een zoektocht zijn voor ouders om dit te ontdekken. 

In het centrum geeft Jacqueline Kleinpenning de cursus Basis voor je baby. Jacqueline  is moeder van 4 kinderen. Ze werkt al ruim 25 jaar met veel passie in de zorg voor ouders en hun kinderen. In ziekenhuis Rijnstate begeleid ze in de functie van medisch pedagogisch medewerker kinderen en hun ouders gedurende de ziekenhuisopname en is gespecialiseerd in Video Interactie Begeleiding.

Jullie baby een goede en vertrouwde basis geven, wie wil dat nou niet?

 In deze praktische cursus voor aanstaande ouders komen veel onderwerpen aan de orde die fijn zijn om te weten als je voor het eerst vader en moeder wordt.

Gezellig samen in een kleine groep voorbereiden op de komst van jullie kindje.

In 5 avonden laat Jacqueline aan de hand van beelden heel makkelijk zien, hoe veel je al met je baby kunt uitwisselen. Ook komen veel, handige en praktische tips rond het krijgen en verzorgen van je baby aan bod. Elke avond bestaat uit een informatief en praktisch gedeelte.  Dit kun je verwachten:

  • Je baby leren kennen en welke spullen heb je allemaal nodig.
  • Wat laat je baby zien met lichaamstaal en hoe maak je een bedje op.
  • Waarom huilen bay’s en hoe kun je troosten, uitleg over de Tummy Tub
  • Over slapen, verzorgen en het vinden van een nieuw ritme, met veel tips uit de praktijk.
  • Hoe til je je kindje op juiste wijze en het gebruik van dragers en draagdoeken.

Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur  /  Maximaal 10 deelnemers
Vragen of wil je graag meer informatie, ik vertel er graag over.

 

Data 2018

- 9, 16, 30 januari en 6, 20 februari

- 13, 20, 27 maart en 3, 17 april

- 15, 22, 29 mei en 5, 12 juni

- 21, 28 augustus en 4, 11, 25 september

- 23, 30 oktober en 6, 13 en 27 november

 

Aanmelden

Jacqueline Kleinpenning

06-22595996 of j.kleinpenning@kpnmail.nl


Je bent van harte welkom!

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.