slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Basis voor je baby

Als je zwanger bent komt er veel informatie op je af. Wat van al deze informatie is nu betrouwbaar en wat wil je graag weten?

Baby’s kunnen meer dan alleen maar slapen en huilen. Direct na de geboorte geven baby’s al met verschillende houdingen en bewegingen aan of ze iets wel/niet fijn vinden. Dat noemen we lichaamstaal.

Het kost soms tijd en moeite om die lichaamstaal te herkennen. Als de baby wordt geboren, zit er echter geen ‘handleiding’ bij en kan het een zoektocht zijn voor ouders om dit te ontdekken. 

In het centrum geeft Jacqueline Kleinpenning de cursus Basis voor je baby. Jacqueline  is moeder van 4 kinderen. Ze werkt al ruim 25 jaar met veel passie in de zorg voor ouders en hun kinderen. In ziekenhuis Rijnstate begeleid ze in de functie van medisch pedagogisch medewerker kinderen en hun ouders gedurende de ziekenhuisopname en is gespecialiseerd in Video Interactie Begeleiding.

Jullie baby een goede en vertrouwde basis geven, wie wil dat nou niet?

 In deze praktische cursus voor aanstaande ouders komen veel onderwerpen aan de orde die fijn zijn om te weten als je voor het eerst vader en moeder wordt.

Gezellig samen in een kleine groep voorbereiden op de komst van jullie kindje.

In 5 avonden laat Jacqueline aan de hand van beelden heel makkelijk zien, hoe veel je al met je baby kunt uitwisselen. Ook komen veel, handige en praktische tips rond het krijgen en verzorgen van je baby aan bod. Elke avond bestaat uit een informatief en praktisch gedeelte.  Dit kun je verwachten:

  • Je baby leren kennen en welke spullen heb je allemaal nodig.
  • Wat laat je baby zien met lichaamstaal en hoe maak je een bedje op.
  • Waarom huilen bay’s en hoe kun je troosten, uitleg over de Tummy Tub
  • Over slapen, verzorgen en het vinden van een nieuw ritme, met veel tips uit de praktijk.
  • Hoe til je je kindje op juiste wijze en het gebruik van dragers en draagdoeken.

Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur  /  Maximaal 10 deelnemers
Vragen of wil je graag meer informatie, ik vertel er graag over.

 

Data 2019

- dinsdagen: 2,9,16,23 april, 7 mei

- maandagen: 6,13,20,27 mei, 3 juni

- dinsdagen: 20,27 augustus, 3,10 en 17 september

- maandagen: 23,30 september, 7, 21, 28 oktober

- dinsdagen: 12,19,26 november, 3,10 december

 

Aanmelden

Jacqueline Kleinpenning

06-22595996 of j.kleinpenning@kpnmail.nl


Je bent van harte welkom!

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen