slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Hoe gebaart je baby

Wat zijn Babygebaren?

Babygebaren zijn eenvoudige gebaren uit de officiële Nederlandse gebarentaal. Als ouder kun je deze gebaren gebruiken om te communiceren met je (horende) kindje nog voor het kan praten.

De geschiedenis van gebarentaal is al zo oud als het bestaan van dove mensen. Na een jarenlange taalstrijd van dove mensen voor de erkenning van gebarentaal (er is een tijd geweest waarin zij alleen maar mochten praten, niet gebaren) zijn er in Nederland verschillende dovenscholen die tweetalig onderwijs bieden: Nederlandse Gebarentaal en het gesproken/geschreven Nederlands. Er is wetenschappelijk aangetoond dat gebarentalen gelijkwaardig zijn aan gesproken talen, tegenwoordig is de Nederlandse Gebarentaal ook steeds meer ingeburgerd en zie je bijvoorbeeld op tv ook steeds meer het gebruik van tolken.

Hoewel een kindje pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is hij of zij al veel eerder klaar om te communiceren. Tussen 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil dus al aan u aangeven wat hij of zij meemaakt.

Met Babygebaren bied je je kind de mogelijkheid zijn lijfje te gebruiken om te communiceren. Een baby zal, net als met gesproken taal, een gebaar enige tijd voorbij moeten zien komen in verschillende contexten. Dan zal het na een tijd het gebaar kennen, kunnen herkennen en het gebruik ervan gaan snappen. Doordat een baby gebaren leert, zal het al sneller de principes van taal en communicatie leren. Ze snappen dat het effect heeft wanneer zij kunnen duidelijk maken wat ze willen of nodig hebben. Hierdoor is er een grote kans dat de gesproken taal sneller op gang komt!! Ook is het fijne aan het leren van gebaren dat ieder kind het kan!!!

Wil je je opgeven voor de cursus, dan kun je contact opnemen met Marlies via info@iedereengebaart.nl of via het telefoonnummer 06-42801993, of voor meer informatie www.iedereengebaart.nl

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.