slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Hoe gebaart je baby

Wat zijn Babygebaren?

Babygebaren zijn eenvoudige gebaren uit de officiële Nederlandse gebarentaal. Als ouder kun je deze gebaren gebruiken om te communiceren met je (horende) kindje nog voor het kan praten.

De geschiedenis van gebarentaal is al zo oud als het bestaan van dove mensen. Na een jarenlange taalstrijd van dove mensen voor de erkenning van gebarentaal (er is een tijd geweest waarin zij alleen maar mochten praten, niet gebaren) zijn er in Nederland verschillende dovenscholen die tweetalig onderwijs bieden: Nederlandse Gebarentaal en het gesproken/geschreven Nederlands. Er is wetenschappelijk aangetoond dat gebarentalen gelijkwaardig zijn aan gesproken talen, tegenwoordig is de Nederlandse Gebarentaal ook steeds meer ingeburgerd en zie je bijvoorbeeld op tv ook steeds meer het gebruik van tolken.

Hoewel een kindje pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is hij of zij al veel eerder klaar om te communiceren. Tussen 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil dus al aan u aangeven wat hij of zij meemaakt.

Met Babygebaren bied je je kind de mogelijkheid zijn lijfje te gebruiken om te communiceren. Een baby zal, net als met gesproken taal, een gebaar enige tijd voorbij moeten zien komen in verschillende contexten. Dan zal het na een tijd het gebaar kennen, kunnen herkennen en het gebruik ervan gaan snappen. Doordat een baby gebaren leert, zal het al sneller de principes van taal en communicatie leren. Ze snappen dat het effect heeft wanneer zij kunnen duidelijk maken wat ze willen of nodig hebben. Hierdoor is er een grote kans dat de gesproken taal sneller op gang komt!! Ook is het fijne aan het leren van gebaren dat ieder kind het kan!!!

Wil je je opgeven voor de cursus, dan kun je contact opnemen met Marlies via info@iedereengebaart.nl of via het telefoonnummer 06-42801993, of voor meer informatie www.iedereengebaart.nl

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen