slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Anticonceptievoorlichting door de verloskundige

De verloskundigen van Geboortecentrum Linde zijn bevoegd om zwangeren en kraamvrouwen te informeren over anticonceptie. Bij het afsluiten van de kraamweek bespreken we de anticonceptie.Het is mogelijk om je nacontrole te combineren met een anticonceptieconsult of later.

Tijdens dit consult worden je wensen van anticonceptie besproken en bekeken wat kan en mag . Samen met de verloskundige kom je zo  tot een methode die het best bij je past. De voorgeschreven anticonceptie haal je met een recept bij de apotheek op. Na het voorschrijven van deze anticonceptie wordt er een telefonisch consult  ingepland om je vragen en de tevredenheid van de anticonceptie te bespreken. Gangbaar is om dit gesprek na drie maanden te doen dan heb je voldoende gelegenheid gehad om aan de soort anticonceptie wennen. Ook zijn dan de eventuele bijwerkingen van het begin dan meestal weer voorbij. 

 

Anticonceptie na de bevalling

Rond 6 weken na de bevalling kom je op nacontrole bij je verloskundige. Als je graag een anticonceptie advies wilt, kun je dit bij het maken van de nacontrole afspraak aangeven. Je krijgt dan vooraf een vragenlijst toe gemaild. Heb je een voorkeur voor de orale anticonceptiepil, de pleister of vaginale ring, dan krijg je van ons het recept meteen mee en kan je aan de slag. Ga je liever voor een spiraal of implanon, dan krijg je van ons het recept en maken we een afspraak voor het plaatsen hiervan op de praktijk. 

 

Consult anticonceptiespreekuur

Voorafgaand aan het consult sturen we je een vragenlijst per mail toe. Het zou prettig zijn als je deze van te voren zou willen invullen.

Daarnaast kun je zelf als eens kijken op www.anticonceptie.nl

 

 

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen