slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Aanmelden, intake en spreekuren

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Het telefoonnummer van het centrum is:
0316 - 542 541 of 06-53 42 47 70

Direct aanmelden

Zo rond de 7 weken vindt de eerste controle bij de verloskundige plaats. Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat de zwangerschapstest positief is.

De eerste afspraak duurt ongeveer 30-45minuten. Bij deze afspraak willen we graag wat basisgegevens van jullie weten. Het draait vooral om de eerste echo, “het spannende moment” voor jullie. Tijdens deze echo wordt alleen gekeken of de zwangerschap er goed uit ziet (zit het vruchtje op de goede plaats en klopt het hartje van je kindje). Daarna bespreken we hoe het allemaal verder gaat en of jullie nog vragen hebben.

Twee weken later ongeveer komen jullie opnieuw. We zullen dan praten over je/jullie gezondheid en die van je familie. Verder controleren we de bloeddruk en het gewicht. Ook wordt er weer een echo gemaakt. Dit heet de “Termijnecho”, we bepalen dan definitief de uitgerekende datum.

Tot slot zal in dit gesprek de mogelijkheid van prenataal onderzoek aan de orde komen en als je alvast meer wilt lezen kijk dan eens op: www.knov.nl/prenatale screening.

Het is wenselijk om je verzekeringsbewijs/pasje mee te nemen

 

De spreekuren van de verloskundigen in het centrum zijn over het algemeen:

Locatie Didamseweg 94a in Zevenaar:
Maandag (middag en avond), dinsdag (middag en avond).

Locatie Waverlo 6 in Didam:
Woensdagmiddag.

Andere uren zijn in overleg ook mogelijk.
Buiten deze tijden worden er op afspraak ook nog echo's gemaakt. Voor 3D/4D [pret]echo's kun je eveneens op zondagavond terecht.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen