slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Zwangerschapscontrole

 

In het begin van de zwangerschap zit er ongeveer 4 weken tussen de controles. Hoe verder je zwanger bent, hoe sneller deze controles elkaar opvolgen. Vanaf 36 weken kom je iedere week bij ons. Gemiddeld duurt een controle ongeveer 15 minuten. Indien nodig plannen we wat langer.

Afhankelijk van je zwangerschap worden de controles ingepland. Tijdens elke controle maken de verloskundigen ook een echo. Op bepaalde momenten is dit medisch gezien nodig i.vm. eerste echo, termijnecho, groeiecho. Tijdens alle andere controles kijken we heel even naar jullie kindje en luisteren we ook naar het hartje.

Daarnaast wordt er iedere keer de bloeddruk opgemeten, gewogen, de groei van je buik en ligging van het kindje worden beoordeeld. Aan het begin van de zwangerschap en rond 30 weken wordt er bloed geprikt.

Daarnaast zijn we iedere controle benieuwd hoe het met je, jullie gaat. Er is altijd ruimte voor het stellen van vragen. Bij sommige controles geven wij voorlichting over 20 weken echo, voeding, wat te regelen etc.

Het kan zijn dat je veel vragen hebt en dingen wilt bespreken. Geef het aan, zodat we daarvoor extra tijd tijdens de volgende controle kunnen inplannen.

Soms gebeurt het dat het spreekuur wat uitloopt. Dit kan bijv. omdat er tijdens de controle dingen zijn die niet voorzien zijn en extra tijd vragen. 
We vragen hiervoor je begrip.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen