slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Badbevalling

 
Bevallen kan op veel verschillende manieren en in verschillende houdingen. Indien je wensen hebt met betrekking tot de bevalling, dan horen wij dit graag op het spreekuur. Wij hebben allemaal een baarkruk in de auto, er is er ook een in het ziekenhuis. Verder is er ook een mogelijkheid om bij ons een bevalbad te huren. Bij de belinstructies krijg je van ons een folder mee, met de verschillende baringshoudingen.
 
 
Badbevalling
Warm water heeft een ontspannende werking tijdens de ontsluiting. Vaak merk je al als je onder de douche of in bad gaat zitten dat je de weeën wat beter op kunt vangen. Het lijkt of de pijn wat minder intens is. Daarbij komt dat het bevallingsbad een groot bad is waarin je je gemakkelijk kunt bewegen, en dus steeds van houding kan wisselen, als je daar behoefte aan hebt. Ook het persen kan in bad plaatsvinden. De geboorte van je kindje gaat in het water geleidelijker doordat je kindje vanuit het warme vruchtwater in het warme badwater komt. Je ziet dan ook dat kinderen die onder water geboren worden zeer ontspannen en alert zijn.

Voor de partner is een waterbevalling vaak ook positief omdat die zich nuttig kan maken. Het bad moet opgezet en gevuld worden en je partner kan mee in bad om jou te ondersteunen als je dat wilt. Bovendien heeft de partner ook direct contact met de baby. Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Wij kunnen alleen niet voorspellen of je ook daadwerkelijk in het bad kunt bevallen. 
 

Poliklinisch badbevalling

In het rijnstate Arnhem hebben de nieuwe verloskamers ook een bad op de kamer. Officieel is dit geen bevalbad, maar we doen als alles goed verloopt hier ook regelmatig een bevalling in.


Bad te huur 
Als je interesse is gewekt en je wilt meer weten over het bevalbad maak dit dan bij ons kenbaar. Je kunt een bevalbad bij ons huren. Dit is een comfortabel en ruim bad. De afmetingen van de binnenmaat zijn 142 x 114 x 69 cm en van de buitenmaat 193 x 165 x 76 cm. 

De kosten voor de huur van het bad bedragen € 100,-. Dit is inclusief hoes. De borg bedraagt € 50,-.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen