slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Badbevalling

 
Bevallen kan op veel verschillende manieren en in verschillende houdingen. Indien je wensen hebt met betrekking tot de bevalling, dan horen wij dit graag op het spreekuur. Wij hebben allemaal een baarkruk in de auto, er is er ook een in het ziekenhuis. Verder is er ook een mogelijkheid om bij ons een bevalbad te huren. Bij de belinstructies krijg je van ons een folder mee, met de verschillende baringshoudingen.
 
 
Badbevalling
Warm water heeft een ontspannende werking tijdens de ontsluiting. Vaak merk je al als je onder de douche of in bad gaat zitten dat je de weeën wat beter op kunt vangen. Het lijkt of de pijn wat minder intens is. Daarbij komt dat het bevallingsbad een groot bad is waarin je je gemakkelijk kunt bewegen, en dus steeds van houding kan wisselen, als je daar behoefte aan hebt. Ook het persen kan in bad plaatsvinden. De geboorte van je kindje gaat in het water geleidelijker doordat je kindje vanuit het warme vruchtwater in het warme badwater komt. Je ziet dan ook dat kinderen die onder water geboren worden zeer ontspannen en alert zijn.

Voor de partner is een waterbevalling vaak ook positief omdat die zich nuttig kan maken. Het bad moet opgezet en gevuld worden en je partner kan mee in bad om jou te ondersteunen als je dat wilt. Bovendien heeft de partner ook direct contact met de baby. Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Wij kunnen alleen niet voorspellen of je ook daadwerkelijk in het bad kunt bevallen. 
 

Poliklinisch badbevalling

In het rijnstate Arnhem hebben de nieuwe verloskamers ook een bad op de kamer. Officieel is dit geen bevalbad, maar we doen als alles goed verloopt hier ook regelmatig een bevalling in.


Bad te huur 
Als je interesse is gewekt en je wilt meer weten over het bevalbad maak dit dan bij ons kenbaar. Je kunt een bevalbad bij ons huren. Dit is een comfortabel en ruim bad. De afmetingen van de binnenmaat zijn 142 x 114 x 69 cm en van de buitenmaat 193 x 165 x 76 cm. 

De kosten voor de huur van het bad bedragen € 100,-. Dit is inclusief hoes. De borg bedraagt € 50,-.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.