slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Wanneer bellen

Soms zijn er al een aantal dagen voortekenen zoals:

  • het verlies van de slijmprop (het kan nog een aantal dagen duren voordat de bevalling zich echt aandient)
  • je kunt wat bloederig slijm verliezen een aantal dagen voor de bevalling
  • je kunt wat meer last hebben van harde buiken. 

Je kunt pas echt zeggen dat de bevalling begonnen is als je vliezen zijn gebroken of als je gedurende 1 uur weeën om de 5 minuten hebt die een minuut aanhouden. 
Het is hierbij belangrijk dat je je ademhaling aan moet passen.
Gedurende de bevalling zullen de weeën elkaar steeds sneller opvolgen en zal er langzaamaan volledige  ontsluiting (10 cm) ontstaan. Als je volledige ontsluiting hebt en de baby is ver genoeg ingedaald, dan mag je gaan persen.

Wanneer moet je ons bellen?

  • Bel altijd even als je vliezen breken. Ook als dit ‘s nachts is. We komen altijd even kijken hoe het met je is.
  • Let altijd even op de kleur van het vruchtwater. Is dit niet helder dan is het belangrijk dat je dit meldt aan de telefoon
  • Probeer wat vruchtwater op te vangen, zodat we de kleur kunnen beoordelen
  • Als je een uur lang weeën om de 5 minuten hebt die een minuut lang aanhouden en waarbij je je ademhaling aan moet passen willen we ook graag dat je belt.
  • Verder is het belangrijk dat je belt bij helderrood bloedverlies (meer als een menstruatie) of als je je heel erg zorgen maakt.  
  • Met vrouwen die ‘snel bevallen’ zijn van hun vorig kindje bespreken we bij 36 weken het bevallingstraject.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen