slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Wanneer bellen

Soms zijn er al een aantal dagen voortekenen zoals:

  • het verlies van de slijmprop (het kan nog een aantal dagen duren voordat de bevalling zich echt aandient)
  • je kunt wat bloederig slijm verliezen een aantal dagen voor de bevalling
  • je kunt wat meer last hebben van harde buiken. 

Je kunt pas echt zeggen dat de bevalling begonnen is als je vliezen zijn gebroken of als je gedurende 1 uur weeën om de 5 minuten hebt die een minuut aanhouden. 
Het is hierbij belangrijk dat je je ademhaling aan moet passen.
Gedurende de bevalling zullen de weeën elkaar steeds sneller opvolgen en zal er langzaamaan volledige  ontsluiting (10 cm) ontstaan. Als je volledige ontsluiting hebt en de baby is ver genoeg ingedaald, dan mag je gaan persen.

Wanneer moet je ons bellen?

  • Bel altijd even als je vliezen breken. Ook als dit ‘s nachts is. We komen altijd even kijken hoe het met je is.
  • Let altijd even op de kleur van het vruchtwater. Is dit niet helder dan is het belangrijk dat je dit meldt aan de telefoon
  • Probeer wat vruchtwater op te vangen, zodat we de kleur kunnen beoordelen
  • Als je een uur lang weeën om de 5 minuten hebt die een minuut lang aanhouden en waarbij je je ademhaling aan moet passen willen we ook graag dat je belt.
  • Verder is het belangrijk dat je belt bij helderrood bloedverlies (meer als een menstruatie) of als je je heel erg zorgen maakt.  
  • Met vrouwen die ‘snel bevallen’ zijn van hun vorig kindje bespreken we bij 36 weken het bevallingstraject.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.