slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Aanmelden, intake en spreekuren

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je al aanmelden voor je eerste afspraak met de verloskundige.

Het telefoonnummer van het centrum is:
0316 - 542 541 of 06-53 42 47 70

Direct aanmelden

Zo rond de 7 weken vindt de eerste controle bij de verloskundige plaats. Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat de zwangerschapstest positief is.

De eerste afspraak duurt ongeveer 30-45minuten. Bij deze afspraak willen we graag wat basisgegevens van jullie weten. Het draait vooral om de eerste echo, “het spannende moment” voor jullie. Tijdens deze echo wordt alleen gekeken of de zwangerschap er goed uit ziet (zit het vruchtje op de goede plaats en klopt het hartje van je kindje). Daarna bespreken we hoe het allemaal verder gaat en of jullie nog vragen hebben.

Twee weken later ongeveer komen jullie opnieuw. We zullen dan praten over je/jullie gezondheid en die van je familie. Verder controleren we de bloeddruk en het gewicht. Ook wordt er weer een echo gemaakt. Dit heet de “Termijnecho”, we bepalen dan definitief de uitgerekende datum.

Tot slot zal in dit gesprek de mogelijkheid van prenataal onderzoek aan de orde komen en als je alvast meer wilt lezen kijk dan eens op: www.knov.nl/prenatale screening.

Het is wenselijk om je verzekeringsbewijs/pasje mee te nemen

 

De spreekuren van de verloskundigen in het centrum zijn over het algemeen:

Locatie Didamseweg 94a in Zevenaar:
Maandag (middag en avond), dinsdag (middag en avond).

Locatie Waverlo 6 in Didam:
Woensdagmiddag.

Andere uren zijn in overleg ook mogelijk.
Buiten deze tijden worden er op afspraak ook nog echo's gemaakt. Voor 3D/4D [pret]echo's kun je eveneens op zondagavond terecht.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.