slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Echoscopie

Een spannende tijd vol verwachting. Natuurlijk ben je benieuwd naar de groei van dit nieuwe leven. Met behulp van echoscopie is het mogelijk die ontwikkeling te bekijken.

Beide verloskundigen hebben de opleiding tot echoscopist gedaan en sinds februari 2011 is Hans ook bevoegd voor het maken van de zgn. '20-weken echo' 
 
Bij welke zwangerschapsduur maak je een echo?
Een 2D echo is al mogelijk vanaf 6 weken, je kunt dan waarschijnlijkhet hartje al zien kloppen. Vanaf 12 weken zijn het hoofdje, lijfje, armpjes en beentjes duidelijk zichtbaar en vanaf 22 weken past de baby niet meer in zijn geheel in beeld. Wel is het dan mogelijk om naar allerlei details te kijken. Als de baby wakker is zie je verrassende en ontroerende bewegingen. 

Naar wens kan er vanaf 18 weken speciaal naar het geslacht van het kindje worden gekeken, al geeft het nooit 100% zekerheid. Mocht het geslacht niet te zien zijn of de verloskundige twijfelt, dan wordt er een nieuwe afspraak gemaakt, hier zijn dan geen extra kosten aan verbonden. Een serie van 2 of 3 echo's geeft een goed beeld van de ontwikkeling.

Op een 3D echo zie je rond 14 weken het kindje in zijn geheel als een mooi klein poppetje. Vanaf 27 tot 33 weken krijgt het kindje meer volume en mooie bolle wangen, dit is een hele geschikte periode voor 3D echo's. 

Kijk voor meer info en foto's op onze echo-website:
www.echolinde.nl

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen