slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

3D en 4D echo

In ons geboortecentrum werken we met de nieuwste geavanceerde 2, 3 en 4D echo apparatuur voor het maken van zowel medische als de zgn. ‘pretecho’s’.
Indien je kindje in een goede positie ligt kunnen er 3D foto's en een 4D filmpje worden gemaakt. Op een 3D echo krijgt het beeld diepte, zoals op een foto. Je kunt daarom met een 3D echo de vorm van het gezichtje zien. 4D (real time 3D) zijn opeenvolgende bewegende 3D beeldjes en lijkt daarom op een filmpje. 

Vergeleken met de traditionele 2D scan geeft de 4D scan meer inzicht van wat er allemaal in de baarmoeder gebeurt en is het ook mogelijk om levensechte details van de foetus te zien. Zeker in een later stadium van de zwangerschap kun je zien dat een foetus dezelfde gedragingen in de baarmoeder vertoont als een pas geboren baby. Met 4D echoscopie kun je een kindje soms zien glimlachen, gapen of zien duimzuigen. 

Tussen de 10 en 40 weken van de zwangerschap is het mogelijk om een 3/4D echo te maken, maar het mooiste moment ligt tussen de 24ste en 28ste week. Na de 30ste week is je kindje zo groot geworden dat de kans om het nog mooi in beeld te brengen kleiner wordt. 

De kwaliteit van 3 en 4D echo wordt bepaald door: 
•    de positie van je baby 
•    de hoeveelheid vruchtwater (hoe meer hoe beter)
•    de hoeveelheid weefsel (vet) tussen de probe en de baby. 

Het belangrijkste criterium voor een goed beeld blijft  de positie van je kind. 

Baby's draaien gemiddeld 200 keer per dag. Als je kindje op de buik ligt met zijn of haar gezicht naar de rug van de moeder, kan een 2, 3 of 4D echo niet het gewenste resultaat opleveren en daarom bestaat er maar een deel van de echo uit 3 en 4D. Omdat dit regelmatig gebeurt en omdat we ernaar streven voor iedereen het beste resultaat te krijgen kunnen de afspraken uitlopen. Mocht het helemaal niet lukken om je baby goed in beeld te krijgen, kun je zonder extra kosten een andere keer terug komen.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Bekkenfysio in praktijk

Vanaf 4 december zit er elke dinsdagmiddag een bekkenfysio op de praktijk. Deze samenwerking zijn we aangegaan met Fyzio uit Zevenaar. Maaike Tomassen, bekkenfysiotherapeute kan je helpen bij bekkenproblemen of pijn. Ze werkt op afspraak, maar als de deur openstaat, loop even binnen! Bellen voor een afspraak kan op: 0316-330112

Medela kolf verhuur

Wist je dat Geboortecentrum Linde medela Symphony kolven verhuurt? Voor onze eigen cliënten maar ook als je hier niet loopt, kun je bellen om er een te huren. Alle benodigdheden voor een kolf zijn ook los hier te kook, evenals andere Medela kolven.

Meer weten? Kijk op: Verhuur

Positief bevallen

Opzoek naar een leuke cursus omtrent de bevalling? Dan is de 1-daagse Positief Bevallen wat voor jou! Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips, vanuit hypnobirthing, mindfullnes en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Meer lezen? Kijk op: Positief Bevallen