slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

3D en 4D echo

In ons geboortecentrum werken we met de nieuwste geavanceerde 2, 3 en 4D echo apparatuur voor het maken van zowel medische als de zgn. ‘pretecho’s’.
Indien je kindje in een goede positie ligt kunnen er 3D foto's en een 4D filmpje worden gemaakt. Op een 3D echo krijgt het beeld diepte, zoals op een foto. Je kunt daarom met een 3D echo de vorm van het gezichtje zien. 4D (real time 3D) zijn opeenvolgende bewegende 3D beeldjes en lijkt daarom op een filmpje. 

Vergeleken met de traditionele 2D scan geeft de 4D scan meer inzicht van wat er allemaal in de baarmoeder gebeurt en is het ook mogelijk om levensechte details van de foetus te zien. Zeker in een later stadium van de zwangerschap kun je zien dat een foetus dezelfde gedragingen in de baarmoeder vertoont als een pas geboren baby. Met 4D echoscopie kun je een kindje soms zien glimlachen, gapen of zien duimzuigen. 

Tussen de 10 en 40 weken van de zwangerschap is het mogelijk om een 3/4D echo te maken, maar het mooiste moment ligt tussen de 24ste en 28ste week. Na de 30ste week is je kindje zo groot geworden dat de kans om het nog mooi in beeld te brengen kleiner wordt. 

De kwaliteit van 3 en 4D echo wordt bepaald door: 
•    de positie van je baby 
•    de hoeveelheid vruchtwater (hoe meer hoe beter)
•    de hoeveelheid weefsel (vet) tussen de probe en de baby. 

Het belangrijkste criterium voor een goed beeld blijft  de positie van je kind. 

Baby's draaien gemiddeld 200 keer per dag. Als je kindje op de buik ligt met zijn of haar gezicht naar de rug van de moeder, kan een 2, 3 of 4D echo niet het gewenste resultaat opleveren en daarom bestaat er maar een deel van de echo uit 3 en 4D. Omdat dit regelmatig gebeurt en omdat we ernaar streven voor iedereen het beste resultaat te krijgen kunnen de afspraken uitlopen. Mocht het helemaal niet lukken om je baby goed in beeld te krijgen, kun je zonder extra kosten een andere keer terug komen.

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.