slider-mrt-2015-1.jpg
slider-mrt-2015-5.jpg
slider-mrt-2015-6.jpg
slider-mrt-2015-4.jpg
Hans-Nienke-Praktijk.jpg
slider-mrt-2015-2.jpg
slider-mrt-2015-3.jpg

Echoscopie tijdens je zwangerschap

Gedurende de zwangerschap zullen er een aantal echo's gemaakt worden. Deze worden allen vergoedt door je zorgverzekeraar omdat dit zogenaamde medische echo's betreft. 

De eerste echo zal gemaakt worden bij de intake. Je bent dan ongeveer 7 à 8 weken zwanger. Bij deze echo wordt alleen gekeken of de zwangerschap er goed uit ziet (klopt het hartje, zit het vruchtje op de goede plaats). 

Termijnecho

Bij de volgende echo die je krijgt, meestal tussen de 9 en 12 weken, wordt de zwangerschapstermijn vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de eerste dag van je laatste menstruatie, je cyclusduur en de regel- of onregelmaat van je cyclus.

20 Weken echo

Als je 20 weken zwanger bent krijg je de mogelijkheid een zogenaamd Structureel Echoscopisch Onderzoek te laten verrichten. Deze echo wordt bij een echoscopisch centrum gemaakt en hierbij wordt gekeken of je kindje er gezond uitziet. Met deze 20 weken echo wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kindje. Tijdens deze echo (die ongeveer een half uur duurt) wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kind. Ook wordt gekeken of het kindje goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Deze echo wordt gemaakt in het echoscopisch centrum 'Ésperance' in Arnhem.

Groeiecho

Om zeker te weten dat je kindje goed groeit maken wij standaard rond de 30e zwangerschapsweek een groeiecho. Wij meten hierbij het hoofdje, het buikje en het bovenbeentje op. Aan de hand van deze metingen kunnen wij een schatting van de groei van het kindje maken.

Liggingsecho

Tot slot zal er bij 36 weken een laatste echo worden gemaakt. Er wordt bij deze echo gekeken naar de ligging van het kindje. Belangrijk is natuurlijk dat het kindje in hoofdligging ligt. Is dit niet het geval dan zijn wij ruim op tijd om je door te sturen naar de gynaecoloog. Deze kan het kindje dan eventueel proberen te draaien.

Al deze echo's vallen onder de standaard vergoedingen van de zorgverzekeraars en zijn zgn. medische echo's. 
Wil je een andere echo, de zgn. pretecho, kijk dan even op onze site: www.echolinde.nl

0316 - 542541 of

06 - 53424770

actueel

NIEUW: Hypnobirthing

Samen voorbereiden op een ontspannen en natuurlijke geboorte, ongeacht waar je bevalt – thuis of in het ziekenhuis. Zodat jullie vol vertrouwen naar de geboorte toe kunnen leven en er na afloop met een goed gevoel op terug kunnen kijken. De beste start voor je kindje en voor jullie als gezin.

Wil je meer lezen? Of heb je vragen? Kijk eens op Hypnobirthing

FitankBaby

Sporten met je baby? Dat kan en is hartstikke leuk! Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Deze trainingen geven enorm veel plezier voor moeder en kind. Voor meer informatie kijk op FitdankBaby

Yoga

Wil je je lichaam en geest in goede conditie houden? Zoek je afwisseling in intensief bewegen en ontspanning? En wil je mindfull, vol vertrouwen en met plezier je zwangerschap, bevalling en moederschap ervaren? Dan is zwangerschapsyoga bij "Only Happiness" wat voor jou! Je mag met 14 weken instappen en tot 42 weken meedoen.