Pretecho 2D

Wil jij graag een echo om jullie kindje te zien voor de 28 weken? Of ben je hartstikke benieuwd naar het geslacht? Dan is deze echo wat voor jullie!

Wat is 2D?

Als we 2D naar jullie kindje kijken, krijgen we beelden te zien (vaak zwart/wit) van doorsnedes, net als bij een CT of MRI scan. Hiermee kunnen we dus heel goed naar onder andere de organen van het kindje kijken en zien we het kindje bewegen. We kunnen ook naar het gezichtje kijken, maar meestal geeft dan alleen ‘en profiel’ een herkenbaar beeld.

Welke periode?

Een 2D echo kan feitelijk de gehele zwangerschap worden gedaan. Wanneer je behoefte hebt aan een extra echo tussendoor, dan ben je van harte welkom bij ons.

Geslachtsbepaling

Bij geslachtsbepaling kijken we met een echo welk geslacht je ongeboren kindje heeft. Je hoeft hierbij niet te wachten tot je 20 weken echo. Je kunt namelijk al veel eerder weten of je een jongen of meisje krijgt. Bij ons kun je een afspraak maken vanaf 15 weken zwangerschap.

Wel of niet meteen het geslacht horen?

Misschien wil je tijdens afspraak meteen het geslacht horen? Of wil je het samen met je familie te weten komen met de bekende roze of blauwe taart of met ballonnen of iets dergelijks? Ook dat kan. Dan zullen wij een gesloten enveloppe meegeven, waarin we opschrijven wat het geslacht is.

Wat kun je zien?

De bedoeling is zo mooi mogelijk het gezichtje, of handjes en voetjes in beeld te brengen. Hoe duidelijk de beelden zijn, is afhankelijk van de houding van je kindje (kijkt het naar de ‘camera’ of niet) en de hoeveelheid vruchtwater om je kindje heen. Ook het postuur van de moeder speelt mee. Hoe dichter de camera bij je kindje is, hoe scherper het beeld. Alle baby’s hebben handen en voeten bij het gezicht. De navelstreng ligt vaak in de buurt van het gezichtje.

Welke periode?

Een 2D echo kan de gehele zwangerschap worden uitgevoerd. Wil je ook het geslacht weten? Dit kan vanaf 15 weken zwangerschap!

Wat als we geen goed beeld krijgen?

Mocht je kindje zo liggen dat we het gezichtje helemaal niet in beeld krijgen, dan mag je op onze kosten terug komen voor een extra echo van 15 minuten. Natuurlijk slaan we beelden en film op een usb-stick op. Zo kun je later op je gemak de beelden nog eens bekijken.

Mag je mensen meenemen?

Dat mag, graag even in overleg hoeveel mensen er mee komen.

Tarieven

Het maken van een pretecho moet je zelf betalen, dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hier vind je verdere informatie over de tarieven en algemene voorwaarden.

Kosten: €40,- (* Tarief gewijzigd vanaf 01-02-2023)

 Echo consult 15 minuten
 Geslachtsbepaling (wanneer gewenst)
 3 foto’s afgedrukt ( 2 foto’s 2D en 1 foto 3/4D)
 Digitale foto’s op usb-stick

Afspraak maken

Je kunt een afspraak inplannen via het telefoonnummer 0316 – 542 541.
Afspraken zijn ook mogelijk ’s avonds of in het weekend, zonder extra kosten.

Parkeren

Rondom het pand is er genoeg gratis parkeergelegenheid.

Algemene voorwaarden

Als pretecho bureau hebben wij algemene voorwaarden.

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Echo’s worden al jarenlang toegepast in de medische wereld en zijn niet schadelijk voor moeder en kind.
Een pretecho is een extra echo, die buiten de reguliere controles wordt gemaakt. Je moet hier dus een extra afspraak voor inplannen. Het duurt tussen de 15-30 minuten, afhankelijk van de soort echo. Nadien krijg je 5-10 geprinte foto’s en een USB met al het beeldmateriaal mee naar huis.
Het pretecho spreekuur vindt op verschillende avonden in de week plaats. Welke dagen dit zijn, verschilt per week. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen. Mocht het tijdstip van het pretecho spreekuur niet uitkomen voor jullie, dan zullen we samen een ander moment inplannen zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.
Bij onvoldoende resultaat mogen jullie op een later moment terugkomen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Pretecho 2D

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen