Klachtenregeling

We vinden het erg belangrijk dat jullie je goed bij ons voelen. We proberen goede en passende zorg op maat te bieden. Toch kan het helaas zo zijn dat jij en/of je partner dit niet zo ervaart. Of lopen dingen anders dan verwacht. We hopen dat jullie dat bespreekbaar met ons willen maken. Hierbij kan je denken aan bejegening of betreffende onze verloskundige hulp. Mocht je er niet uit komen door dit bespreekbaar te maken. Als een gesprek geen oplossing biedt en je ontevreden blijft, dan bestaat er de mogelijkheid om je klacht voor te leggen aan de klachtenfunctionaris.

Vanaf januari 2017 moet elke zorgaanbieder een klachtenfunctionaris hebben. Wij zijn als Geboortecentrum Linde aangesloten bij CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg).

Voor verdere informatie kun je kijken op www.deverloskundige.nl of een mail sturen naar klachtverlosunde@cbkz.nl of te bereiken telefonisch 088-0245123.

Stel dat je er echt niet uitkomt met je verloskundige en bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uitkomt, dan kan je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde (SGV). Dit is een onafhankelijke instantie die onderzoekt en beoordeelt of de klacht gegrond is.

Mag ik bellen?

We zijn altijd bereikbaar voor het maken van afspraken, vragen, ongerustheid en spoedzaken.

 

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken in je zwangerschap, afspraak maken voor pretecho, informeren naar lab uitslagen.

Je kunt ons door de weeks bereiken van maandag t/m vrijdag 08:30 – 20:00 uur.

Telefoonnummer: 0316 – 542 541

 

Spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Lees hier wanneer je in je zwangerschap in ieder geval moet bellen.

Als je denkt dat de bevalling is begonnen, lees dan hier, wanneer je ons in ieder geval moet bellen.

Telefoonnummer: 06 – 53 42 47 70.