Klachtenregeling

We vinden het erg belangrijk dat jullie je goed bij ons voelen. We proberen goede en passende zorg op maat te bieden. Toch kan het helaas zo zijn dat jij en/of je partner dit niet zo ervaart. Of lopen dingen anders dan verwacht. We hopen dat jullie dat bespreekbaar met ons willen maken. Hierbij kan je denken aan bejegening of betreffende onze verloskundige hulp. Mocht je er niet uit komen door dit bespreekbaar te maken. Als een gesprek geen oplossing biedt en je ontevreden blijft, dan bestaat er de mogelijkheid om je klacht voor te leggen aan de klachtenfunctionaris.

Vanaf januari 2017 moet elke zorgaanbieder een klachtenfunctionaris hebben. Wij zijn als Geboortecentrum Linde aangesloten bij CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg).

Voor verdere informatie kun je kijken op www.deverloskundige.nl of een mail sturen naar klachtverlosunde@cbkz.nl of te bereiken telefonisch 088-0245123.

Stel dat je er echt niet uitkomt met je verloskundige en bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uitkomt, dan kan je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde (SGV). Dit is een onafhankelijke instantie die onderzoekt en beoordeelt of de klacht gegrond is.

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen