Wat als zwanger worden niet vanzelf gaat?

De ene vrouw is heel snel zwanger en bij ander duurt het zelfs maanden of jaren. Als zwanger worden niet vanzelf gaat, dan kan dat behoorlijk frustrerend zijn en bijvoorbeeld spanningen creëren in je relatie.

Oorzaken

Onvruchtbaarheid of moeilijk zwanger worden kan verschillende oorzaken hebben, die zowel bij de man als bij de vrouw kunnen liggen.

Oorzaken bij de vrouw zijn onder andere:

o Problemen met de cyclus
o Problemen met de eierstokken
o Problemen met baarmoeder slijmvlies

Oorzaken bij de man zijn onder andere:

o Zwakker zaad

Vruchtbaarheidsonderzoek

Als jullie problemen hebben met zwanger worden, dan kun je na een tijdje vruchtbaarheidsonderzoek laten doen. Dit kan zowel voor de man als voor de vrouw, dus bij twijfel kun je je maar beter allebei laten onderzoeken. Denk bij vruchtbaarheidsonderzoek aan bloedonderzoek, echoscopie, inwendig onderzoek en andere methoden.

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen