Acupuncturist

Acupunctuur kan helpen bij zwanger worden of bij klachten tijdens de zwangerschap. Wekelijks is de acupuncturist in ons centrum aanwezig.

Zwanger worden

Probeer je zwanger te worden? Dan kan acupunctuur helpen je hormoonbalans te herstellen. Het stimuleert de ei rijping, de doorbloeding naar de baarmoederwand verbetert en het vermindert stress. De behandeling kan in combinatie met een fertiliteitstraject gedaan worden, dit is geen enkel probleem.

Acupunctuur en de vrouwelijke (on)vruchtbaarheid

Voor de vruchtbaarheid van de vrouw begint een acupuncturist meestal met het reguleren van de menstruatiecyclus. Een goede, regelmatige cyclus is namelijk belangrijk voor je kans om zwanger te worden.

De theorie gaat ervan uit dat acupunctuur de energie en de doorbloeding van de geslachtsorganen versterkt en zorgt voor een goede hormoonhuishouding, rust en het verminderen van stress. Desondanks geeft het, net als vruchtbaarheidsbehandelingen, helaas geen garantie op een zwangerschap.

Acupunctuur en mannelijke (on)vruchtbaarheid

Er zijn onderzoeken die laten zien dat acupunctuur een positief effect kan hebben op de spermakwaliteit. Vanuit de reguliere geneeskunde wordt vaak al snel gekozen voor IVF en ICSI. Dat zijn zware behandelingen die vooral voor de vrouw belastend zijn. Het is fijn als in plaats daarvan een IUI-behandeling mogelijk is omdat de zaadkwaliteit is verbeterd.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert er veel, zowel lichamelijk als emotioneel. Acupunctuur helpt je lichaam beter om te gaan met veranderingen en het zorgt voor ontspanning. Daarnaast kan acupunctuur een oplossing zijn voor zwangerschapskwaaltjes. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen, je voelt er bijna niets van en het is veilig voor jou en je kindje.

Waar kan acupunctuur bij helpen:

o Stoppen met roken
o Stressvermindering
o Depressie en stemmingswisselingen
o Somberheid
o Misselijkheid
o Hoofdpijn
o Moxatherapie bij stuitligging
o Angstvermindering voor de bevalling
o Voorbereiding bevalling

Acupuncturist

Marianne van der Horst is wekelijks in ons centrum. Ze heeft veel ervaring met acupunctuur en zwangerschap- en mamamassages.

Contactgegevens

Acupunctuur Duiven, Marianne van de Horst
www.acupunctuurduiven.nl | info@acupunctuurduiven.nl | 06 – 42 40 47 59

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Dit is een moderne manier van ooracupunctuur. Het is een specialisatie van de lichaamsacupunctuur. Bij auriculotherapie worden bepaalde punten in het oor gestimuleerd, door op het punt een klein magneetbolletje te plaatsen. Dit blijft ongeveer 10 tot 14 dagen zitten. Deze punten zijn reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De reflexpunten in het oor corresponderen met alle organen, klieren, ledematen en andere delen van het lichaam.
De bolletjes hebben de afmeting van een punt van een balpen, en worden vastgeplakt met een transparant pleistertje. Dit heeft als voordeel dat je ze haast niet ziet zitten.
Dit gaat allemaal prima, alleen wat voorzichtig zijn met het afdrogen van de oren.
Doordat de punten constant gestimuleerd worden, werkt de behandeling door. Bij normale lichaamsacupunctuur worden de punten ook gestimuleerd door het plaatsen van dunne naalden, maar na het verwijderen hiervan werkt het nog even door, en is de werking na enkele dagen voorbij.
Je kan het beste starten tussen de 33ste en 36ste week met Moxatherapie. De behandeling is zeer veilig voor moeder en kind. Het geeft 75% slagingskans om natuurlijk te bevallen.
Acupuncturist

Mag ik bellen?

We zijn altijd bereikbaar voor het maken van afspraken, vragen, ongerustheid en spoedzaken.

 

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken in je zwangerschap, afspraak maken voor pretecho, informeren naar lab uitslagen.

Je kunt ons door de weeks bereiken van maandag t/m vrijdag 08:30 – 20:00 uur.

Telefoonnummer: 0316 – 542 541

 

Spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Lees hier wanneer je in je zwangerschap in ieder geval moet bellen.

Als je denkt dat de bevalling is begonnen, lees dan hier, wanneer je ons in ieder geval moet bellen.

Telefoonnummer: 06 – 53 42 47 70.