Nacontrole

De eerste zes weken na de geboorte van je baby vliegen waarschijnlijk voorbij. Als het goed is, ben je dan voor een groot deel weer hersteld van de bevalling. Jij, je partner en eventuele andere kinderen in je gezin hebben de baby beter leren kennen en samen ben je druk met de verzorging.

Na de geboorte kom je nog een keer langs……

Ongeveer zes weken na de bevalling kom je nog een keer voor een zogenaamde nacontrole bij de verloskundige die je bevalling heeft begeleid. Samen praten we na over de zwangerschap en/of de bevalling en hoe je terug kijkt op deze bijzondere periode.

Misschien heb je vragen over een eventuele volgende zwangerschap of over anticonceptie.

We zijn heel benieuwd naar je beleving van het moederschap en we willen ook graag weten hoe het lichamelijk met je gaat.

Bij het afsluiten van het kraambed maken we hier meteen een afspraak voor.

Als je klachten hebt, dan ben je natuurlijk ook eerder van harte welkom!

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Ja, natuurlijk! Wij zullen je zo goed mogelijk advies geven! Op het moment dat we je niet verder kunnen helpen met de klacht, sturen we je door naar een geschikte zorgverlener. Op de praktijk is elke 14 dagen inloopspreekuur bij de babyconsulente. Bij haar kun je ook terecht voor al je vragen over je kindje.
Het bloedverlies neemt langzaam af en stopt meestal binnen 4-6 weken. Mocht dit niet het geval zijn, of maak je je zorgen? Dan kun je ons altijd bellen.
Het consultatiebureau neemt contact met jullie op. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen.
Op het moment dat het bloedverlies is gestopt, is het raadzaam weer te starten met anticonceptie. Houd er rekening mee dat eerst de eisprong plaatsvindt, en twee weken later pas de eerste menstruatie. Bij twijfel of vragen kunnen we altijd samen kijken wat voor jou de meest gewenste anticonceptiemethode is.
Tijdens de nacontrole blikken we terug op de bevalling en kraamtijd. We bespreken hoe je het hebt ervaren. Mocht de bevalling anders zijn verlopen dan verwacht, dan kunnen we hierover praten en het hopelijk toch afsluiten. We bespreken ook de tevredenheid over de praktijk en eventuele aanpassingen voor de toekomst. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als de baby er ook bij is! Dan kunnen we hem of haar samen bewonderen, en we horen graat hoe het met jullie gaat.
Nacontrole

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen