Nacontrole

De eerste zes weken na de geboorte van je baby vliegen waarschijnlijk voorbij. Als het goed is, ben je dan voor een groot deel weer hersteld van de bevalling. Jij, je partner en eventuele andere kinderen in je gezin hebben de baby beter leren kennen en samen ben je druk met de verzorging.

Na de geboorte kom je nog een keer langs……

Ongeveer zes weken na de bevalling kom je nog een keer voor een zogenaamde nacontrole bij de verloskundige die je bevalling heeft begeleid. Samen praten we na over de zwangerschap en/of de bevalling en hoe je terug kijkt op deze bijzondere periode.

Misschien heb je vragen over een eventuele volgende zwangerschap of over anticonceptie.

We zijn heel benieuwd naar je beleving van het moederschap en we willen ook graag weten hoe het lichamelijk met je gaat.

Bij het afsluiten van het kraambed maken we hier meteen een afspraak voor.

Als je klachten hebt, dan ben je natuurlijk ook eerder van harte welkom!

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Ja, natuurlijk! Wij zullen je zo goed mogelijk advies geven! Op het moment dat we je niet verder kunnen helpen met de klacht, sturen we je door naar een geschikte zorgverlener. Op de praktijk is elke 14 dagen inloopspreekuur bij de babyconsulente. Bij haar kun je ook terecht voor al je vragen over je kindje.
Het bloedverlies neemt langzaam af en stopt meestal binnen 4-6 weken. Mocht dit niet het geval zijn, of maak je je zorgen? Dan kun je ons altijd bellen.
Het consultatiebureau neemt contact met jullie op. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen.
Op het moment dat het bloedverlies is gestopt, is het raadzaam weer te starten met anticonceptie. Houd er rekening mee dat eerst de eisprong plaatsvindt, en twee weken later pas de eerste menstruatie. Bij twijfel of vragen kunnen we altijd samen kijken wat voor jou de meest gewenste anticonceptiemethode is.
Tijdens de nacontrole blikken we terug op de bevalling en kraamtijd. We bespreken hoe je het hebt ervaren. Mocht de bevalling anders zijn verlopen dan verwacht, dan kunnen we hierover praten en het hopelijk toch afsluiten. We bespreken ook de tevredenheid over de praktijk en eventuele aanpassingen voor de toekomst. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als de baby er ook bij is! Dan kunnen we hem of haar samen bewonderen, en we horen graat hoe het met jullie gaat.
Nacontrole

Mag ik bellen?

We zijn altijd bereikbaar voor het maken van afspraken, vragen, ongerustheid en spoedzaken.

 

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken in je zwangerschap, afspraak maken voor pretecho, informeren naar lab uitslagen.

Je kunt ons door de weeks bereiken van maandag t/m vrijdag 08:30 – 20:00 uur.

Telefoonnummer: 0316 – 542 541

 

Spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Lees hier wanneer je in je zwangerschap in ieder geval moet bellen.

Als je denkt dat de bevalling is begonnen, lees dan hier, wanneer je ons in ieder geval moet bellen.

Telefoonnummer: 06 – 53 42 47 70.