Pretecho 3D/4D

Ben jij ontzettend benieuwd hoe jullie baby er uit gaat zien? En op wie jullie kleintje lijkt? Dan is een 3/4D echo een unieke ervaring.

Wat is 3/4D?

Met 3D kunnen we het oppervlak van het gezichtje laten zien. Hiervoor gebruiken we een andere techniek. De geluidsgolven worden anders aangestuurd. Hierdoor krijgen we geen doorsnedes, maar volumes te zien: een driedimensionaal pakketje aan informatie. Dat pakketje kunnen we bewerken, waardoor we een mooie, realistische afbeelding van bijvoorbeeld het gezichtje van jullie baby kunnen laten zien, maar ook een voetje of een handje.

Met 4D plakken we de 3D foto’s snel achter elkaar (net als in een film). Op die manier kunnen we de bewegingen van je kindje laten zien. Deze laatste D staat dus voor bewegend beeld.

Wat kun je zien?

De bedoeling is zo mooi mogelijk het gezichtje, of handjes en voetjes in beeld te brengen. Hoe duidelijk de beelden zijn, is afhankelijk van de houding van je kindje (kijkt het naar de ‘camera’ of niet) en de hoeveelheid vruchtwater om je kindje heen. Ook het postuur van de moeder speelt mee. Hoe dichter de camera bij je kindje is, hoe scherper het beeld. Alle baby’s hebben handen en voeten bij het gezicht. De navelstreng ligt vaak in de buurt van het gezichtje.

Welke periode?

De mooiste periode is tussen de 25 en 31 weken van de zwangerschap. Wij adviseren je om een pretecho te laten maken tussen 28 en 30 weken. De baby wordt dan al wat voller in het gezicht, maar er is nog voldoende ruimte om alles mooi in beeld te kunnen brengen.

Wat als we geen goed beeld krijgen?

Mocht je kindje zo liggen dat we het gezichtje helemaal niet in beeld krijgen, dan mag je op onze kosten terug komen voor een extra echo van 15 minuten. Natuurlijk slaan we beelden en film op een USB stick op. Zo kun je later op je gemak de beelden nog eens bekijken.

Mag je mensen meenemen?

Dat mag, graag even in overleg hoeveel mensen er mee komen.

Tarieven

Het maken van een pretecho moet je zelf betalen, dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hier vind je verdere informatie over de tarieven en algemene voorwaarden.

Kosten: € 90,- (* Tarief gewijzigd per 01-02-2023)

 Echoconsult van 30 minuten
 Voornamelijk 3/4D beelden, maar ook 2D
 3 foto’s afgedrukt
 Digitale foto’s op USB-stick

Afspraak maken

Je kunt een afspraak inplannen via het telefoonnummer 0316 – 542 541.
Afspraken zijn ook mogelijk ’s avonds of in het weekend, zonder extra kosten.

Parkeren

Rondom het pand is er genoeg gratis parkeergelegenheid.

Algemene voorwaarden

Als pretecho bureau hebben wij algemene voorwaarden.

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Echo’s worden al jarenlang toegepast in de medische wereld en zijn niet schadelijk voor moeder en kind.
Een pretecho is een extra echo, die buiten de reguliere controles wordt gemaakt. Je moet hier dus een extra afspraak voor inplannen. Het duurt tussen de 15-30 minuten, afhankelijk van de soort echo. Nadien krijg je 5-10 geprinte foto’s en een USB met al het beeldmateriaal mee naar huis.
Het pretecho spreekuur vindt op verschillende avonden in de week plaats. Welke dagen dit zijn, verschilt per week. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen. Mocht het tijdstip van het pretecho spreekuur niet uitkomen voor jullie, dan zullen we samen een ander moment inplannen zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.
Bij onvoldoende resultaat mogen jullie op een later moment terugkomen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Pretecho 3D/4D

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen