Voorlichting

De verloskundigen van Geboortecentrum Linde zijn bevoegd om zwangeren en kraamvrouwen te informeren over anticonceptie. Bij het afsluiten van de kraamweek bespreken we de anticonceptie. Het is mogelijk om je nacontrole te combineren met een anticonceptieconsult. Ook als je geen cliënt bij ons bent, ben van je van harte welkom!

Consult

Tijdens dit consult bespreken we je wensen van anticonceptie en bekijken we wat kan en mag. Samen met de verloskundige kom je zo tot een methode die het best bij je past. Na het voorschrijven/plaatsen van deze anticonceptie plannen we een telefonisch consult in om je vragen en de tevredenheid van de anticonceptie te bespreken. Gangbaar is om dit gesprek na drie maanden te doen. Dan heb je voldoende gelegenheid gehad om aan de soort anticonceptie wennen. Ook zijn dan de eventuele bijwerkingen van het begin meestal weer voorbij.

Anticonceptie na de bevalling

Rond 6 weken na de bevalling kom je op nacontrole bij je verloskundige. Als je graag een anticonceptie advies wilt, kun je dit bij het maken van de nacontrole afspraak aangeven. Je krijgt dan vooraf een vragenlijst gemaild. Heb je een voorkeur voor de orale anticonceptiepil, de pleister of vaginale ring? Dan krijg je van ons het recept meteen mee en kan je aan de slag. Ga je liever voor een spiraal of implanon? Dan krijg je van ons het recept en maken we een afspraak voor het plaatsen hiervan op de praktijk.

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Dat kan zeker! Je kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk om te bespreken welke anticonceptie geschikt is voor je. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor de plaatsing.
Jazeker. Je kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk om te bespreken welke anticonceptie geschikt is voor je. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor de plaatsing.
Ja, het plaatsen van de spiraal of implanon wordt vergoed. Dit valt onder de basiszorg van de zorgverzekering.
Als je aanvullend verzekerd bent wordt de spiraal of implanon vergoed. Je zou je polis moeten checken om te zien of je verzekerd bent.
Wordt plaatsing van een spiraal of implanon vergoed?
Voorlichting

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen