Flesvoeding

Het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt geven. Bijvoorbeeld door een borstverkleining of medicatiegebruik bij moeder. Ook als je denkt dat borstvoeding niet bij je past is flesvoeding (kunstvoeding) een veilig en betrouwbaar alternatief.

Wil je of kun je geen borstvoeding geven, dan is kunstvoeding een alternatief. Het is verstandig één merk voeding te kiezen en je baby deze te blijven geven.

Kunstvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden heet ‘volledige zuigelingenvoeding’. Wanneer deze term op de verpakking staat, bevat het alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Voor Nederland is in de Europese wetgeving vastgelegd wat er in volledige zuigelingenvoeding moet zitten. Het maakt dus niet uit welk merk je kiest of hoe duur het product is.

Bij flesvoeding moeten kindjes vaak wennen aan het drinken uit een fles. Soms moeten jullie meerdere flessen en spenen uitproberen.
Tip: Bespreek eerst met je verloskundige welk soort merk je wilt gaan geven en welke flessen/spenen fijn zijn om te gebruiken. Onze ervaring is dat bij grote babyzaken vaak veel wordt ‘aangesmeerd’ maar dat dit niet altijd het beste is. Wij kunnen jullie goed advies geven.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het geven van flesvoeding? Kijk dan op de volgende website www.voedingscentrum.nl.

Mag ik bellen?

We zijn altijd bereikbaar voor het maken van afspraken, vragen, ongerustheid en spoedzaken.

 

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken in je zwangerschap, afspraak maken voor pretecho, informeren naar lab uitslagen.

Je kunt ons door de weeks bereiken van maandag t/m vrijdag 08:30 – 20:00 uur.

Telefoonnummer: 0316 – 542 541

 

Spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Lees hier wanneer je in je zwangerschap in ieder geval moet bellen.

Als je denkt dat de bevalling is begonnen, lees dan hier, wanneer je ons in ieder geval moet bellen.

Telefoonnummer: 06 – 53 42 47 70.