Flesvoeding

Het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt geven. Bijvoorbeeld door een borstverkleining of medicatiegebruik bij moeder. Ook als je denkt dat borstvoeding niet bij je past is flesvoeding (kunstvoeding) een veilig en betrouwbaar alternatief.

Wil je of kun je geen borstvoeding geven, dan is kunstvoeding een alternatief. Het is verstandig één merk voeding te kiezen en je baby deze te blijven geven.

Kunstvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden heet ‘volledige zuigelingenvoeding’. Wanneer deze term op de verpakking staat, bevat het alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Voor Nederland is in de Europese wetgeving vastgelegd wat er in volledige zuigelingenvoeding moet zitten. Het maakt dus niet uit welk merk je kiest of hoe duur het product is.

Bij flesvoeding moeten kindjes vaak wennen aan het drinken uit een fles. Soms moeten jullie meerdere flessen en spenen uitproberen.
Tip: Bespreek eerst met je verloskundige welk soort merk je wilt gaan geven en welke flessen/spenen fijn zijn om te gebruiken. Onze ervaring is dat bij grote babyzaken vaak veel wordt ‘aangesmeerd’ maar dat dit niet altijd het beste is. Wij kunnen jullie goed advies geven.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het geven van flesvoeding? Kijk dan op de volgende website www.voedingscentrum.nl.

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen