Inloop spreekuur voor ouders en hun baby

Zodra je baby is geboren en de kraamweek is afgelopen, begint het pas. Nu ga je samen met je partner aan jullie gezinsleven beginnen. Een kleine baby is wennen. Soms loop je tegen problemen of vragen aan. Dan kun je terecht bij ons inloop spreekuur.
Nadat je baby is geboren, kun je als jonge ouder tegen dingen aanlopen. Ons inloop spreekuur is er naast de ondersteuning van het consultatiebureau. Soms heb je net wat extra advies of verdieping nodig om jullie verder te helpen.
Deze ondersteuning biedt babyconsultente, Angela Steenbreker jullie gratis aan bij Geboortecentrum Linde.

Wat kun je verwachten en waar helpen we bij

 • Groeien
 • Voeding
 • Drinken
 • Spugen
 • Refluxklachten
 • Onrust en/of huilen
 • Niet in eigen bed willen slapen
 • Inbakeren
 • Vroeggeboorte
 • Ritme
 • Ouderschap
 • Obstipatie en/of krampjes

Kosten

Dit inloop spreekuur is gratis!

Data

Momenteel staan er even geen data gepland.

Tijd

10:00 tot 12:00 uur

Contactgegevens

Geboortecentrum Linde, Angela Steenbreker
Aanmelden is niet nodig, loop gewoon binnen

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Reflux is het terugstromen van maaginhoud naar de slokdarm. Bij baby's komt (verborgen) reflux (omhoog komen van voeding en weer doorslikken of spugen) veel voor. Dit kan leiden tot lichamelijk ongemak. In de meeste gevallen hoeft dit niet behandeld te worden. Alleen als de baby niet goed groeit, drinkt of zich ontwikkelt moet er verder gekeken worden. Samen kunnen we wel kijken naar factoren die van invloed zijn op het versterken van deze refluxklachten. Hierbij richt ik mij met ouders op groei, voeding, drinktechniek, slaapmomenten, prikkels, activiteiten en lichaamstaal.
Koemelkallergie is een allergie voor eiwitten die in koemelk zitten. Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem op een onschuldige stof. Koemelkallergie komt vooral op de zuigelingenleeftijd voor. Koemelkallergie komt bij 1 tot 3 procent van de kinderen voor en dat is dus niet zoveel. Daarom is het van belang goed naar het totaalplaatje te kijken. Waarschijnlijk zijn er andere factoren die van invloed zijn op de onrust die je baby laat zien. En blijft de verdenking op koemelkallergie bestaan dan zal er doorverwezen worden naar een kinderarts.
Baby's hebben behoefte aan begrenzing en geborgenheid. In sommige gevallen kan inbakeren hierbij een hulpmiddel zijn. Maar ik vind het belangrijk om samen met jullie te kijken of er andere oorzaken zijn voor de onrust en of er redenen zijn die maken dat inbakeren niet mag. Zijn er geen contra-indicaties voor het inbakeren dan gaan we samen kijken welk product het meest geschikt is en geef ik instructies hoe dit product te gebruiken. Het is van belang om ook afspraken te maken over het moment en de manier van afbouwen.
Darmkrampjes komen bij bijna alle baby's voor, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Darmkrampjes ontstaan als de baby twee a drie weken oud is. Je ziet een piek op de leeftijd van vijf a zes weken, daarna nemen de krampjes af. Het heeft vooral te maken met een onrijp darmsysteem. Maar.... je hoeft zeker niet met de handen op de rug toe te kijken. Je kunt het lichamelijke ongemak verlichten. Wat betreft moeizaam poepen... Het is vooral van belang dat de ontlasting niet hard is. De frequentie van ontlasting krijgen verschilt per kind en kan variëren van meerdere keren op een dag tot 1x in de week bij bijvoorbeeld borstgevoede baby's. Samen kijk ik met ouders wat mogelijkheden zijn om krampjes te verminderen.
Dit is iets wat je bij veel baby's ziet. Van belang is om te kijken of lichamelijk ongemak een rol speelt bij deze korte slaapjes. Daarnaast kan het een patroon zijn die is ontstaan, maar die zeker te doorbreken is. In de meeste gevallen zie je dat kinderen te moe zijn om goed in slaap te vallen of goed door te slapen. Samen met ouders kijk ik naar het dagritme en de lichaamstaalsignalen om nog beter af te stemmen op de vermoeidheidssignalen en dus het moment waarop de baby te slapen wordt gelegd.
Inloopspreekuur

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen