Positief Bevallen (privé cursus)

De geboorte van je kindje is een bijzondere en unieke gebeurtenis, welke jij je altijd zult blijven herinneren. Je wilt graag met een goed gevoel terugkijken op jouw bevalervaring. De cursus ‘Positief Bevallen’ is de complete zwangerschapscursus met oog voor jou, je baby en (de ondersteunde rol van) je (geboorte)partner, zodat jullie vanuit ontspanning en met vertrouwen de bevalling tegemoet kunnen gaan.

Wil jij je samen met je (geboorte)partner:

 • Goed voorbereiden op jouw bevalling?
 • Leren wat jou helpt je weeën op te vangen en het geboorteproces bevorderd?
 • Betrouwbare informatie krijgen over wat je kunt verwachten tijdens je bevalling – in elke setting?
 • Weten welke keuzes jij hebt rondom de geboorte van je kindje?
 • Er achter komen hoe jouw partner jouw grootste steun wordt tijdens de bevalling?
 • Een complete zwangerschapscursus volgen, zonder dat het je veel tijd kost en met alle aandacht voor jouw/jullie persoonlijke vragen?
 • Ontspannen en met vertrouwen je bevalling tegemoet gaan?

Dan is de cursus Positief Bevallen echt voor jullie!

Tijdens deze praktische en informatieve cursus ligt de focus helemaal op de bevalling en hoe jullie deze echt samen kunnen ervaren. Je krijgt handvatten hoe jij je mentaal en fysiek optimaal kunt voorbereiden. Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips vanuit o.a. mindfullnes, hypnobirthing en spinningbabies waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’.

Ontdek wat belangrijk voor jou/jullie is rondom de geboorte van je kindje èn hoe ook jij ontspannen de bevalling tegemoet kunt gaan.

Na deze cursus weten jullie onder andere:

 • Wat de verschillende fases van de geboorte zijn en hoe je ze kunt herkennen,
 • Wat er in je lijf gebeurt tijdens je bevalling,
 • Wat jouw geboorteproces helpt te bevorderen,
 • Hoe het ‘angst-spanning-pijn’ principe werkt en hoe je dit kunt ombuigen naar vertrouwen en ontspanning,
 • Hoe je de optimale ligging van je baby kunt beïnvloeden,
 • Welke ademhalings-, ontspanningstechnieken en houdingen helpen je weeën op te vangen,
 • Hoe jouw (geboorte)partner jou optimaal kan ondersteunen in elke fase van de geboorte,
 • Welke bevalhoudingen je (in welke situatie) kunt gebruiken,
 • Wat je kunt doen als je bevalling anders verloopt als je had gehoopt,
 • Het belang van een persoonlijk geboorteplan,
 • De negen stadia die jullie baby het eerste uur na de geboorte doorgaat en hoe jullie dit gouden uur samen kunnen beleven.

 

Praktische informatie

Duur: 2 x 2.5 uur

Locatie: De privécursus wordt bij jullie thuis gegeven

Kosten: €365,-*

Inclusief:

 • Uitgebreide hand-out, als naslagwerk van de cursus en extra informatie voor de eerste periode met je baby
 • Werkboek ‘geboortevoorkeuren’; een fijne tool om je eigen wensen met betrekking tot je bevalling in kaart te brengen
 • Hulp bij het opstellen van jullie ‘geboorteplan’ waarin duidelijk is voor elke zorgverlener wat jullie echt nodig hebben om goed terug te kunnen kijken op de bevalling
 • Mama Support goodiebag
 • Support via app of telefonisch, tot aan je bevalling
 • Telefonisch contact in kraamperiode om jullie bevalervaring na te bespreken

 

* Het cursusbedrag is excl. reiskosten en eventuele parkeerkosten.

* Informeer voor eventuele vergoeding (en voorwaarden) bij jouw verzekeraar.

 

 

Meer informatie en aanmelden

https://mamasupport.nl/privecursus-positief-bevallen/

 

Contactgegevens

Mama Support

Mandy Brummel – Doula & zwangerschapscoach

Tel: 06 – 52 44 66 84
www.mamasupport.nl | info@mamasupport.nl

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Positief bevallen gaat niet over waar je bevalt of hoe je bevalling verloopt, maar hoe jij als vrouw (of partner) op je bevalling terug kunt kijken. Een vrouw die zich gehoord en gesteund voelt en een gevoel van regie ervaart tijdens haar bevalling, kijkt vaker positief terug op deze bijzondere gebeurtenis. Of je thuis bevalt, poliklinisch of in een medische setting, met de informatie in deze cursus leggen jullie de basis voor een positieve bevalervaring.
De cursus ‘Positief Bevallen’ is echt ontwikkelt als een partnercursus, met als visie dat elke vrouw persoonlijke support verdient tijdens haar bevalling. Er zijn er een aantal factoren essentieel voor een vrouw om positief op haar bevalling terug te kunnen kijken. Een (geboorte)partner heeft hierin een belangrijke rol. In de cursus leer je hoe jouw (geboorte)partner jou optimaal kan ondersteunen. Vaak is een geboortepartner de partner van een zwangere, maar het kan ook haar moeder, zus, vriendin of doula zijn.
In deze cursus krijg je veel waardevolle informatie. Door de logische opbouw van alle informatie, is het goed te begrijpen en te volgen. De theorie wordt over de dag afgewisseld met oefeningen/interactie en er zijn voldoende pauzes om even de benen te strekken. Met het uitgebreide cursusmateriaal kunnen jullie alles, wat jullie nodig hebben om goed voor te bereiden op de bevalling, rustig nalezen.
e meeste koppels doen met de cursus mee tussen de 28 en 34 weken zwangerschap, soms wat eerder of wat later. Op welk moment jij hier behoefte aan hebt is heel persoonlijk. De cursus geeft veel tips voor ontspanning tijdens de zwangerschap, dus ben je een bezig bijtje of vind je de bevalling spannend dan kan het zeker helpen wat eerder mee te doen. Het kan ook zijn dat je pas later in je zwangerschap met je bevalling bezig bent. De (ontspannings-)technieken, tips & tools ter voorbereiding op je bevalling zijn het meest effectief als je ze geregeld herhaling, het is goed hier tijd voor te nemen.
Het belangrijkste is dat jij je lekker voelt in de kleding die je aanhebt. Als je het prettig vindt kun je laagjes aantrekken. Het is geen cursus waar jullie op matjes zitten of liggen, enkel zittend op een stoel (met kussen) of als je wilt op een geboortebal en eventueel staand bij oefeningen. Bevalhoudingen nemen we in de cursus door. Een uitgebreide omschrijving om deze thuis samen te oefenen krijgen jullie in de hand-out mee. De cursus is compleet verzorgd en inclusief lunch. Uiteraard ben je vrij om eigen voorkeur aan snacks of lunch mee te nemen. Zijn er producten die je niet eet/’mag’ of eet je vegan, laat het vooraf even weten.
Positief bevallen (privé cursus)

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen