1-daagse positief bevallen

Jullie bereiden je voor op de bevalling. Maar wat vind je nu belangrijk tijdens de bevalling en rondom de geboorte? Welke mogelijkheden en keuzes zijn er? Vind je het spannend; hoe kan ik me dan het beste voorbereiden? In de 1-daagse krijg je veel handvatten aangeboden.

Je gaat nu een hele bijzondere en mooie tijd tegemoet, maar de zwangerschap en geboorte van je kindje is ook een periode waarin je veel keuzes maakt. Je bereidt je voor op de komst van je baby en wilt alleen het allerbeste voor hem of haar en voor jezelf. Dit is het moment waarop je nadenkt over wat je belangrijk vindt voor de geboorte en de periode erna: wat zijn mijn wensen en welke mogelijkheden en keuzes zijn er?

Cursus ‘Positief Bevallen’

Heb je geen tijd of zin in een lange zwangerschapscursus? Maar wil je wel samen met je (geboorte)partner goed voorbereiden op je bevalling? Dan is de cursus ‘Positief Bevallen’ perfect voor jullie! Deze complete bevalcursus kun je namelijk in 1 dag óf 2 avonden volgen. Tijdens deze praktische en informatieve cursus ligt de focus helemaal op de bevalling. Jullie krijgen de belangrijkste informatie over het geboorteproces en wat je kunt verwachten tijdens de bevalling. Ook leer je hoe jij je hier mentaal en fysiek zo optimaal mogelijk op kunt voorbereiden. Geen ‘pufcursus’, maar waardevolle technieken en tips vanuit hypnobirthing, mindfullnes, spinningbabies en mijn doula achtergrond, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je partner hierbij van grote steun kan zijn.

Na deze cursus weten jullie onder andere:

 • Wat de verschillende fases van de geboorte zijn en hoe je ze kunt herkennen,
 • Welke hormonen belangrijk zijn voor het geboorteproces en hoe je hier positief invloed op uit kunt oefenen,
 • Hoe het ‘angst-spanning-pijn’ principe werkt en hoe je dit kunt ombuigen naar vertrouwen en ontspanning,
 • Wat er in je lijf gebeurt tijdens je bevalling en hoe je hierin mee kunt gaan,
 • Hoe je de optimale ligging van je baby kunt beïnvloeden,
 • Welke ademhalings-, ontspanningstechnieken en houdingen helpen je weeën op te vangen,
 • Hoe de partner optimaal kan ondersteunen in elke fase van de geboorte,
 • Welke ademhalings- en massagetechnieken jullie o.a. kunnen gebruiken voor pijnverlichting,
 • Welke bevalhoudingen je (in welke situatie) kunt gebruiken,
 • Wat je kunt doen als je bevalling anders verloopt als je had gehoopt,
 • Het belang van een geboorteplan en hoe je deze samen vormgeeft,
 • De negen stadia die jullie baby het eerste uur na de geboorte doorgaat en hoe jullie hierin kunnen ondersteunen.

 

Kosten

De kosten bedragen €149,-* per stel.

Dit is inclusief:

 • Koffie en thee, een verfrissend drankje, gezonde (en iets minder gezonde) snacks
 • Een lekkere, tot in de puntjes verzorgde lunch (met vegetarische opties) tijdens de eendaagse cursus of heerlijke patisserie tijdens de avondcursus.
 • Uitgebreid lesmateriaal
 • Het werkboek ‘geboortevoorkeuren’: een fijne tool om jullie eigen wensen rondom de bevalling uit te werken
 • Support via mail, app of telefonisch tot aan je bevalling
 • Goodybag voor een Blij Mama & Blije Baby

 

Data 2022

 • zondag 20 maart
 • zondag 29 mei
 • zondag 3 juli

Tijd

09.30 tot 13.00 uur

 

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via: https://mamasupport.nl/1-daagse-cursus-positief-bevallen/

 

De cursus wordt gegeven in kleine groepen, minimaal 4 en maximaal 6 koppels.

*Mogelijk wordt de cursus ook door jouw verzekeraar (deels) vergoed. Informeer hiernaar bij jouw verzekeringsmaatschappij.

 

Contactgegevens

Mamasupport, Mandy van Brummel
www.mamasupport.nl | info@mamasupport.nl | 06 – 52 44 66 84

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Positief bevallen gaat niet over waar je bevalt of hoe je bevalling verloopt, maar hoe jij als vrouw (of partner) op je bevalling terug kunt kijken. Een vrouw die zich gehoord en gesteund voelt en een gevoel van regie ervaart tijdens haar bevalling, kijkt vaker positief terug op deze bijzondere gebeurtenis. Of je thuis bevalt, poliklinisch of in een medische setting, met de informatie in deze cursus leggen jullie de basis voor een positieve bevalervaring.
De cursus ‘Positief Bevallen’ is echt ontwikkelt als een partnercursus, met als visie dat elke vrouw persoonlijke support verdient tijdens haar bevalling. Er zijn er een aantal factoren essentieel voor een vrouw om positief op haar bevalling terug te kunnen kijken. Een (geboorte)partner heeft hierin een belangrijke rol. In de cursus leer je hoe jouw (geboorte)partner jou optimaal kan ondersteunen. Vaak is een geboortepartner de partner van een zwangere, maar het kan ook haar moeder, zus, vriendin of doula zijn.
In deze cursus krijg je veel waardevolle informatie. Door de logische opbouw van alle informatie, is het goed te begrijpen en te volgen. De theorie wordt over de dag afgewisseld met oefeningen/interactie en er zijn voldoende pauzes om even de benen te strekken. Met het uitgebreide cursusmateriaal kunnen jullie alles, wat jullie nodig hebben om goed voor te bereiden op de bevalling, rustig nalezen.
e meeste koppels doen met de cursus mee tussen de 28 en 34 weken zwangerschap, soms wat eerder of wat later. Op welk moment jij hier behoefte aan hebt is heel persoonlijk. De cursus geeft veel tips voor ontspanning tijdens de zwangerschap, dus ben je een bezig bijtje of vind je de bevalling spannend dan kan het zeker helpen wat eerder mee te doen. Het kan ook zijn dat je pas later in je zwangerschap met je bevalling bezig bent. De (ontspannings-)technieken, tips & tools ter voorbereiding op je bevalling zijn het meest effectief als je ze geregeld herhaling, het is goed hier tijd voor te nemen.
Het belangrijkste is dat jij je lekker voelt in de kleding die je aanhebt. Als je het prettig vindt kun je laagjes aantrekken. Het is geen cursus waar jullie op matjes zitten of liggen, enkel zittend op een stoel (met kussen) of als je wilt op een geboortebal en eventueel staand bij oefeningen. Bevalhoudingen nemen we in de cursus door. Een uitgebreide omschrijving om deze thuis samen te oefenen krijgen jullie in de hand-out mee. De cursus is compleet verzorgd en inclusief lunch. Uiteraard ben je vrij om eigen voorkeur aan snacks of lunch mee te nemen. Zijn er producten die je niet eet/’mag’ of eet je vegan, laat het vooraf even weten.
Positief bevallen

Mag ik bellen?

We zijn altijd bereikbaar voor het maken van afspraken, vragen, ongerustheid en spoedzaken.

 

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken in je zwangerschap, afspraak maken voor pretecho, informeren naar lab uitslagen.

Je kunt ons door de weeks bereiken van maandag t/m vrijdag 08:30 – 20:00 uur.

Telefoonnummer: 0316 – 542 541

 

Spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Lees hier wanneer je in je zwangerschap in ieder geval moet bellen.

Als je denkt dat de bevalling is begonnen, lees dan hier, wanneer je ons in ieder geval moet bellen.

Telefoonnummer: 06 – 53 42 47 70.