Masseuse

Hoera, je bent zwanger of net bevallen! Zwanger zijn is een mooie tijd, waarin er veel verandert in je lichaam. Een tijd waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen. Ook na je bevalling kan een massage helpen bij je herstel.

Zwangerschap

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van de zogenaamde zwangerschapsverschijnselen: vermoeidheid, last van je rug, nek of bekken, minder goed slapen, spataderen, vasthouden van vocht etc. Dit kan allemaal voor stress in je lichaam zorgen, wat natuurlijk weer niet goed is voor je baby. Een zwangerschapsmassage kan helpen om deze zwangerschapsklachten te verminderen en je rustiger te voelen. Hierdoor kun je je makkelijker ontspannen, ook tijdens de bevalling.

Een zwangerschapsmassage of een gewone massage? Zit daar verschil tussen? Ja, en dit moet je niet onderschatten. Er zijn namelijk verschillende punten waar een masseur rekening mee moet houden als hij een zwangere vrouw masseert. Een masseur gespecialiseerd in zwangerschapsmassage is hiervoor opgeleid.

Zwangerschapsmassage is geschikt voor alle zwangere vrouwen vanaf 14 weken, tot het eind van de zwangerschap.

Hoe gaat de massage in zijn werk?

Voor de eerste behandeling heb je een intake gesprek. Dan informeer ik naar het verloop van je zwangerschap en ik leg uit hoe de massage in zijn werk gaat. Geef aan of je klachten hebt en zo ja welke dat dan zijn. Bij een hoge of lage bloeddruk kun je beter eerst even overleggen met je verloskundige. Geef het ook aan als je ergens niet gemasseerd wilt worden. Ik kan de behandeling dan aanpassen om extra op de probleemgebieden te focussen. Vervolgens begint de massage.

Je schouders, maar ook speciaal je onderrug, buikspieren en banden, armen, handen, benen en voeten, krijgen alle aandacht tijdens een massage. Hierbij zal ik weer extra kijken naar de probleemgebieden. Zelfs een gezichtsmassage als afsluiting maakt het geheel af en zorgt ervoor dat je heerlijk relaxed zal zijn!

Postnatale mama massage

Je lichaam heeft voor de zwangerschap en bevalling een flinke inspanning moeten leveren. Je spieren en pezen hebben het zwaar gehad, maar ook mentaal is er het nodige gebeurd. Een Postnatale Mama Massage helpt je sneller te herstellen van de bevalling en geeft ondersteuning bij het ont-zwangeren!

Het kan wel een jaar duren voor je lichaam weer helemaal hersteld is. In deze periode heb je vaak last van hoofdpijn, grote vermoeidheidsklachten, of stemmingswisselingen. De Postnatale Mama Massage helpt deze klachten te verminderen: je lichaam komt weer in balans!

De voordelen op een rijtje

o Sneller herstel van het bekken
o Vermindering van postnatale pijnen
o Vermindering van de zwelling/oedeem
o Betere balans van de hormonen
o Betere bloedcirculatie
o Verlichting van heup-rug-nek en schouderpijnen
o Algehele ontspanning (goed voor lichaam en geest)
o Naast alle zorg rondom je kindje, mag je ook zorgzaam zijn voor jezelf. Neem die tijd!

Praktische informatie

De Postnatale Mama Massage duurt een uur. Hierbij gaat de aandacht speciaal naar de nek en schouders die (door het vele tillen van je kindje en vaak een verkeerde houding bij het voeden) die klachten kunnen geven. Ook armen, handen, onderrug, bekken, benen en voeten zullen uitgebreid aan bod komen, met als afsluiting een heerlijke gezichtsmassage! Het is een weldaad voor lichaam en geest. De Postnatale Mama Massage is er voor alle moeders, vanaf 4 weken na de bevalling. Na een keizersnede, kun je na 6 weken genieten van een Postnatale Mama Massage.

Natuurlijk zijn alle moeders welkom, of de kinderen nu klein of groot zijn!

Wanneer?

Marianne van der Horst zit wekelijks in ons centrum. Ze heeft veel ervaring met acupunctuur en zwangerschap- en mamamassages.

Contactgegevens

Acupunctuur Duiven, Marianne van de Horst
www.acupunctuurduiven.nl | info@acupunctuurduiven.nl | 06 – 42 40 47 59

Veelgestelde vragen

& antwoorden van onze verloskundigen

Het laat je even helemaal lekker ontspannen, en helpt je bewust stil te staan bij alle veranderingen. Een massage brengt je centrale zenuwstelsel tot rust, waardoor het alle lichaamsfuncties aan gaat sturen. Dit is allemaal fijn en gezond, ook voor je baby!
Tijdens een massage, en erna maak je stoffen aan zoals o.a. endorfine die via de placenta bij de baby komen. De baby pikt op dat moeder ontspannen is, waardoor de baby zichzelf ook gaat ontspannen. In het begin van de massage worden de kindjes vaak wat drukker in hun bewegingen, dit wordt veroorzaakt doordat er meer zuurstofrijk bloed naar je baby gaat. Wat verder in de massage zie je dat er echt rust komt, dit is erg mooi om te zien!
Vanaf 14 weken zwangerschap tot het eind van de zwangerschap.
Ja zeker kan dat. Als je lichaam klaar is voor de bevalling kan dit net het laatste zetje zijn wat je nodig hebt. De endorfine die vrijkomt maakt je rustig. En de oxytocine kan de weeën opwekken. Hierbij kunnen ook wat extra acupressuurpunten ingezet worden.
Bewustwording van afsluiten zwangerschap. Helpt mee weer in balans te komen. Helpt je sneller te herstellen, en versterken.
Masseuse

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen