Hans Vande Walle

Verloskundige | BIG 49035858903

Ik ben geboren in België in de badplaats Oostende, daar werd ik op 29 maart 1969 geboren. Ik werd geboren in een moederhuis, zo noemden ze toen een kraamafdeling. Die werd gerund door zusters: streng en met weinig ruimte voor eigen inbreng. Later zouden mijn zus en broer er ook geboren worden. Van mijn broer die 7 jaar jonger is herinner ik de bezoeken aan mijn moeder en broer goed. Het liet veel indruk op me achter omdat mijn moeder er ook 10 dagen er verbleef. Dit bepaalde mee dat ik later de keuze maakte om verloskunde te gaan studeren.

In België studeerde ik in Oostende op de hoge school voor verpleegkunde en verloskunde. Vanaf de eerste dag van de opleiding wist ik dat het moeder en kind zou worden. Het was  natuurlijk wel uitzonderlijk dat een man verloskunde deed. Het werd me ook afgeraden en ik werd ook geweigerd in een ziekenhuis omdat de gynaecologen dit niet wilden.

Toen ik klaar was, werd ik aangenomen in een van de ziekenhuizen, maar ik kreeg te horen dat ik er nooit  zou komen te werken als verloskundige.. Toen was mijn antwoord: “dan kom ik niet.” Toen besloot ik naar Nederland te vertrekken. Ik vertrok met de trein, mijn fiets en een koffer naar Den Bosch waar ik ging werken. Een wereld ging voor me open: dit was het. Daarna ging ik naar de Betuwe. Na nog een baan in de Achterhoek kwam ik in Zevenaar, waar ik sinds 1994 verloskundige ben.

Geboortecentrum Linde

In 2009 startte ik mijn eigen praktijk, ik wilde het anders. Wat wij deden, de zwangere en haar partner vertellen hoe het moest en wat ze vooral niet moesten doen, dat beviel me niet zo. Ik wilde juist uitgaan van de kracht van een vrouw, kijken wat zij wilde en de praktijk inrichten in een huiselijke sfeer.

Echoscopie

In 2005 deed ik mijn basis opleiding echoscopie  aan de Hogeschool in Eindhoven. In 2010 volgde ik de vervolgopleiding 20 weken echoscopist. Echoscopie is medisch niet meer weg te denken uit ons vak, maar ook belangrijk in de beleving van je als vrouw en je partner. Daarom wilde ik in de praktijk dat de echo iedere controle gebruikt wordt om het vertrouwen in de zwangerschap te laten groeien en jullie baby te laten zien.

Het vertrouwen en het ervaren

Het mooiste is om een vrouw het vertrouwen en de ervaring te mogen geven om een kind te mogen dragen en te kunnen baren. Deel uit te mogen maken van deze intense ervaring van geluk van zwangere en haar partner.

Dit geeft mij als verloskundige zo veel voldoening dat je terug kunt kijken op een mooie tijd in de  zwangerschap en een mooie ervaring tijdens het baren van een nieuw leven.

Uitgaan van de kracht van een vrouw

Wat ik  belangrijk vind, is dat een vrouw zich gezien voelt. Wat de vraag tijdens de zwangerschap of geboorte is, ze moet het gevoel hebben dat er geluisterd wordt naar haar vraag.

We streven er naar om de spreekuren in een huiselijke sfeer te laten verlopen en dit op tijdstippen te plannen dat je dit samen met je partner kunt beleven. We willen dat de bevalling naar jullie wensen verloopt, en dat we je kunnen steunen als het allemaal anders loopt.

Ik werk met open visie, rust, en ben soms een tikkeltje chaotisch.

Hobby’s | Houd van..

Ik hou van wandelen met de hond, hardlopen (wedstrijden), en ga graag naar de sauna.

Hans en Nienke

Samen staan we voor de visie van geboortecentrum Linde. We werken al samen vanaf 2010 en doen dit elke dag met veel passie omdat dit het mooiste vak is van de wereld volgens ons!

Terug naar overzicht

Mag ik bellen?

Telefoonnummer 0316-542541.

Toets 1 voor bevallingen en dringende vragen die niet kunnen wachten.

Toets 2 voor de assistente.

Niet dringende zaken

Niet dringende zaken zijn; het maken/verzetten van afspraken, of voor een pretecho, het informeren naar lab uitslagen of kleine vragen. De assistente is aanwezig op

E-mail

Mocht je niet dringende vragen hebben, waarbij je niet gelijk wilt bellen, dan mag je ons ook altijd mailen op info@geboortecentrumlinde.nl.

Dringende zaken / spoed

Voor spoed of twijfel je.. je mag ons dan altijd bellen! We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Bel dan 0316-542 541 en toets 1.

Wat te doen bij geen gehoor?

Probeer het dan na een aantal minuten nog een keer. Het kan natuurlijk zijn dat wij even in gesprek zijn. We proberen je altijd gelijk terug te bellen. Bij aanhoudend geen gehoor EN spoed. Dan mag je ‘Jouw verloskundige Velp’ bellen, dit is een andere praktijk in de regio. Zij zullen je helpen tot wij weer bereikbaar zijn: 026 20 60 033

Wanneer je in de zwangerschap moet bellen

Als je denkt dat de bevalling is begonnen